Svaka tvrtka ima različite poslovne modele s moguće i više skladišta koja igraju različite uloge u opskrbnom lancu. U prošlosti su se skladišta nazivala samo centrima za troškove, rijetko dodajući vrijednost. Međutim, s rastućim zahtjevima kupaca, skladišta se sada gledaju kao vitalne komponente opskrbnog lanca.

Današnja visoko industrijalizirana proizvodnja i distribucija zahtijevaju racionalnije poslovanje. Natjecanje svih subjekata u lancu da budu učinkovitiji uz što je moguće manje troškova. Odgovori za smanjenje troškova mogu se naći u logistici, skladištenju i transportu. Općenito, proizvodna poduzeća ne obraćaju previše pozornosti na ta pitanja, no s druge strane, distributeri se bore kako bi pronašli način za smanjenje troškova skladištenja i transporta.

U Primat informatici razumijemo moderno poslovanje i želju tvrtki da prate troškove te ih smanje pa smo razvili Cost2Supply modul unutar našeg PrimatWMS sustava.

Modul Cost2Supply otvara niz pitanja i prilika za poboljšanje poslovanja, sve radi racionalizacije poslovanja i boljeg pozicioniranja tvrtke u odnosu na konkurenciju.

U današnjem dinamičnom poslovnom okruženju, pretvaranje podataka u strateški djelotvoran uvid, nešto je što si tvrtke ne smiju zanemariti. WMS sustavi stvaraju ogromne količine podataka, nužno je iskoristiti alate za poslovnu inteligenciju kako bi brzo stvorili vizualizaciju i podržali pravodobno donošenje odluka. Modul Cost2Supply pruža sveobuhvatna izvješća i nadzorne ploče koje korisnicima omogućuju jednostavno praćenje troškova skladišnih aktivnosti, korištenja prostora, performansi biranja, narudžbi kupaca i još mnogo toga. Dodavanjem ove analitike u PrimatWMS, distributeri i proizvođači bit će dobro pozicionirani za postizanje profitabilnih rezultata poslovanja, rasta i profitabilnosti.