1. siječnja 2021. godine počela je provedba fiskalizacije prodaje putem samoposlužnih uređaja određeno Zakonom o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Obveznici fiskalizacije obvezni su provesti određene postupke kako bi mogli provoditi fiskalizaciju prodaje.

Novo u ponudi Primat informatike je i softver za fiskalizaciju samoposlužnih uređaja. Za sada smo odradili samoposlužne autopraonice tvrtke Lavateh i njenih partnera. Program je napravljen po specifikaciji Ministarstva financija, Porezne uprave Republike Hrvatske u skladu sa donesenim zakonom o fiskalizaciji samoposlužnih uređaja sa startom od 01. siječnja 2021.g. (kasnije pomaknutim na 01. veljače 2021.g.).

Program omogućuje korisnicima poslovanje u skladu sa Zakonom te izvještaje o dnevnim prometima za praćenje poslovanja. Cjelokupno okruženje napravljeno je u skladu s IoT tehnologijom s naznakom da je centralni poslužitelj za fiskalizaciju smješten u cloudu.

Procjenjujemo da ćemo godišnje fiskalizirati oko 5 milijuna računa, a vrijeme će pokazati koje ćemo još funkcionalnosti i novitete uvesti.

Program je napravljen za početak za autopraonice, no može se integrirati s bilo kojom vrstom samoposlužnih uređaja.

Za više informacija obratite nam se na info@primat-informatika.hr