Visokoregalno skladiste DBT1

Automatizacija poslovanja mijenja paradigme u tradicionalnim operacijama skladišta, počevši od distribucijskih centara diljem globalnog lanca opskrbe. Nejasna je linija između logistike i tehnologije, tehnologija raste po visokoj stopi,a samim time se može primijeniti u logističkim procesima i samoj logistici.

Automatizirani skladišni sustavi osmišljeni su za pohranu različitih vrsta artikala. Sustavi rade prema načelu “robe prema čovjeku”, skladišne ​​jedinice automatski se postavljaju na police, a prijevoz se odvija putem automatskih dizalica i transportnih sustava. Upravljanje skladišnim poslovanjem odvija se korištenjem računala s integriranim WMS sustavom.  Kao transportne jedinice u takvim sustavima, mogu se koristiti europalete, plastične kutije itd. Regalne dizalice su projektirane i izvedene u skladu s željenom brzinom, radnom visinom i opterećenjem. Takva rješenja mogu se koristiti u svim granama industrije i distribucije (npr. farmaceutska, kemijska, rashladna komora, itd.). U ovom segmentu uspješno surađujemo s njemačkom tvrtkom Viastore, jednim od vodećih na europskom tržištu. Ako je potrebno, naši će stručnjaci će rado prezentirati sustav u praksi, analizirati vaše potrebe i predložiti optimalno rješenje.

Učinkovito automatsko pohranjivanje i pronalaženje sustava pruža nekoliko prednosti za upravljanje lancem opskrbe:

  • pomaže tvrtkama smanjiti troškove umanjujući količinu nepotrebnih dijelova i proizvoda u skladištu, te poboljšavajući organizaciju sadržaja skladišta. Zbog automatiziranih procesa, također omogućuje veći prostor za pohranu
  • smanjuje troškove rada, a smanjuje zahtjeve radne snage i povećava sigurnost
  • modeliranje i upravljanje logičkim prikazom fizičkih skladišnih prostora (npr. polaganje, itd.)
  • Omogućuje bežičnu vezu za obradu narudžbi i upravljanje logistikom kako bi se pokupio, pakirao i isporučio proizvod iz skladišta
  • Praćenje gdje se proizvodi opskrbljuju, dobavljači iz kojih potječu i trajanje pohranjivanja. Analizom takvih podataka tvrtke mogu kontrolirati razine zaliha i povećati upotrebu skladišnog prostora. Isto tako, tvrtke su spremnije za zahtjeve i zalihe tržišta, posebice u posebnim okolnostima kao što su vrhunac sezone u određenom mjesecu.

Ekipa Primat informatika je dizajnirala i izvela podršku dva automatizirana skladišta, od kojih je jedno prvo automatsko skladište u Hrvatskoj – DBT d.o.o. a drugo je ono Narodnih novina d.d.

Visokoregalno skladiste DBT2