Tvrtka Duplico d.o.o. lider je u tehnološkim inovacijama i nudi širok spektar proizvoda i usluga od kojih je većina bazirana na vlastitim inovativnim rješenjima. Potpisom ugovora o implementaciji PrimatWMS sustava, tvrtka Duplico napravila je prvi korak prema još efikasnijem, točnijem i bržem skladišnom poslovanju te osigurala uvjete za daljnji rast. Projekt je započeo početkom lipnja 2021.g.
Koestlin d.d., Bjelovar, Hr, dio je Mepas grupe te jedna od vodećih tvrtki u proizvodji keksa, vafli i srodnih proizvoda, zauzima prvo mjesto u izvozu na području EX YU i ostalih zemalja, dok u Hrvatskoj zauzima prvo mjesto u prodaji keksa, a drugo u prodaji vafla. U rujnu 2017.g., sklopljen je ugovor Koestlina i Primat informatike o implementaciji Primat WMS sustava u skladište tvrtke u Bjelovaru.
Tvrtka Kandit d.o.o. je jedan od najvećih proizvođača čokolada i konditorskih proizvoda u RH. Tijekom svibnja 2014. pušen je u produkciju WMS i spojen na ERP sustav tvrtke na lokaciji nove tvornice i centralnog skladišta tvrtke u Nemetinu kraj Osijeka. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe. Sustav je povezan sa Spinovim ERP sustavom tvrtke s kojim razmjenjuje podatke bitne za rad WMS sustava te u povratnoj informaciji izvješćuje ERP o proizvedenim količinama artikala.
Tvrtka Jamnica d.d. najveći je proizvođač mineralnih voda u Hrvatskoj s tradicijom duljom od 175 godina. Od 1999. godine Jamnica u svojoj ponudi, osim mineralnih voda, ima i prirodne voćne sokove Juicy, a 2002. godine na tržište je lansirala prirodnu izvorsku vodu Jana i osvježavajuće bezalkoholne napitke Juicy Fruits. U proteklih nekoliko godina, Jamnica je proširila svoj asortiman ledenim čajevima, Sky colom, sportskim izotoničnim napicima Jamnica Pro Sport itd. Također, u svojoj distribuciji ima i Red Bull te vina Iločkih podruma, Agrolagune…itd. Tijekom 2005. i 2006. godine isporučeno je i postavljeno 9 automatskih „print & apply“ uređaja njemačke tvrtke Logopak, a krajem 2012. sustav obilježavanja nadograđen je WMS sustavom te pušten u produkciju u pogonu Sv. Jana, a 2013. i u centralnom distributivnom skladištu u Jastrebarskom. U travnju 2014., pušten je STANDBY database, a krajem iste godine i proizvodni pogon Jamnice u Pisarovini čime je Jamnica postala naš najveći korisnik s 3 lokacije na kojima je implementiran naš WMS sustav. VIŠE...
Tvrtka PPS Galeković d.o.o., zajedno sa sestrinskom tvrtkom PPS Majur d.o.o., jedna je od vodećih proizvođača i izvoznika drvenih parketa i podova u RH. U tijeku je projekt projektiranja i izrade sustava slijednosti i praćenja proizvodnje za sirovine, poluproizvode i gotove proizvode od zaprimanja drvenih trupaca do isporuke gotovih parketa i podova kupcima.
Podravka je najveća prehrambena kompanija sa sjedištem u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi. Primat informatika (tada u sklopu Primat logistike) je isporučitelj automatiziranih skladišnih uređaja (shuttle) te informatičke tehnologije za upravljanje automatiziranim skladišnim uređajima u tvornici juha tvrtke Podravka. U okviru ovog projekta razvijena je, i implementirana u ljeto 2004. godine, višekorisnička client-server aplikacija za upravljanje i administriranje automatiziranih skladišnih uređaja sa okretnim regalima. Krajem 2006. godine završen je i predana na uporabu informacijski sustav za vođenje slijednosti paleta gotove robe u tvornici za proizvodnju izvorske i mineralne vode Studenac u Lipiku.
VIŠE...
Carlsberg Croatia d. o.o. dio je danske pivarske grupacije Carlsberg koja se prepoznaje kao najdinamičnija i najmodernija pivovara u Hrvatskoj. Projekt je izveden tijekom proljeća 2006. godine. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe. Sustav je povezan s Navision ERP sustavom tvrtke s kojim razmjenjuje podatke bitne za rad WMS sustava te u povratnoj informaciji izvješćuje ERP o proizvedenim količinama artikala. Krajem ožujka 2008. godine u produkciju je puštena veza WMS sustava s novim ERP-om tvrtke SAP/R3. Tijekom proljeća 2010. WMS je pušten u produkciju u distributivnim centrima u Zagrebu i Osijeku čime je omogućeno praćenje zaliha i robe i unutar distribucije tvrtke.
Tvrtka Zvijezda je najveći proizvođač jestivih ulja i jedini proizvođač margarina, biljnih masti, majoneze i delikatesnih proizvoda na bazi majoneze u RH. Primat informatika (tada Primat logistika) je isporučitelj informatičke tehnologije, sistem integrator i projektant informacijskog sustava za upravljanje etiketiranjem paketa i paleta gotovih proizvoda u pogonima Zvijezde, a kao dio integralnog sustava slijednosti tvrtke. Projekt je završen u cijelosti 2006. godine te je pušten u produkciju. Sustav je naknadno nadograđen za aplikaciju koja služi izvješćivanju poluautomatske dizalice za odlaganje paleta gotove robe u protočno skladište tvrtke. Početkom 2010. godine sustav je povezan s novouvedenim WMS-om tvrtke Indigo GB zasnovan na direktnoj komunikaciji Oracle – DB2 preko novoustrojenog Windows servisa koji je razvila Primat Informatika.
Tvrtka Viro tvornica šećera jedan je od najvećih izvoznika i najprofitabilnija tvrtka u prehrambenoj industriji RH. Projekt je završen u cijelosti početkom ljeta 2007. godine i pušten u produkcijsko korištenje. Sustav slijednosti upravlja etiketiranjem na automatskom Logopak uređaju spojenim na Krones liniju pakiranja, te ručnim etiketiranjem na sustavu punjenja vreća (big bag) gdje komunicira s vagama. Tijekom proljeća 2008. godine uspostavljen je sustav za automatsku identifikaciju paleta pri utovaru u kamione i željezničke kompozicije, integracija ink-jet pisača u sustav slijednosti te integraciju info displaya na utovarne rampe preko kojih viličaristi dobivaju informacije o potrebama utovara.
Zadovoljstvo nam je predstaviti naše nove korisnike – tvrtku Intersnack Adria d.o.o., vodećeg proizvođača snacka u Europi s dobro poznatim brandovima npr. Chio, Čipi-čips itd. Ugovoren je projekt za impelementaciju PrimatWMS rješenja u skladište Intersnacka koji će obuhvatiti i dio proizvodnje uz standardne skladišne procese. Veselimo se novom imenu na korisničkoj listi i novom dugogodišnjem partnerstvu.
VINDON D.O.O., Slavonski Brod, Hr, dio je Vindija grupe te jedna od vodećih tvrtki u preradi i prodaji purećeg mesa. Na proljeće 2020.g., sklopljen je ugovor Vindona i Primat informatike o implementaciji rješenja za etiketiranje i evidenciju proizvodnje u tvornici tvrtke u Slavonskom Brodu. Projekt je uspješno završen u roku.
Tvrtka Pan-pek d.o.o. vodeća je tvrtka u proizvodnji pekarskih i slastičarskih u RH. Početkom 2015., izvršena je implementacija WMS-a i njegovo spajanje na ERP sustav, sve na lokaciji novog centralnog skladišta tvrtke u Zagrebu te od tada i Pan-pek ima najbolji i najinovativniji WMS na tržištu. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe. Sustav je povezan sa Spin ERP sustavom tvrtke s kojim razmjenjuje podatke bitne za rad WMS sustava te u povratnoj informaciji izvješćuje ERP o proizvedenim količinama artikala.
VIŠE...
Trebjesa d.o.o. najveći je proizvođač piva u Crnoj Gori a ujedno i jedna od Molson Coors (MMC) Europe grupacije od 9 pivovara istočne Europe. Projekt je izveden tijekom rujna 2013. godine. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe. Za potrebe ručnog etiketiranja manje frekventnih proizvodnih linija postavljeni su stolni printeri te mreža PLC sklopova za kontrolu i upravljanje etiketiranjem. Sustav je spojen na ERP software tvrtke te je potpuno temeljen na webservice tehnologiji s udaljenim poslužiteljem koji se nalazi u GDC-u (Global Data Center) cijele MCC grupacije u Belgiji.
Kamenitza AD u Bugarskoj dio je globalne pivarske grupacije Molson Coors Company koja je Projekt je izveden tijekom ljeta i jeseni 2012. godine. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe. Za potrebe ručnog etiketiranja manje frekventnih proizvodnih linija postavljeni su stolni printeri te mreža PLC sklopova za kontrolu i upravljanje etiketiranjem. Sustav je postavljen u proizvodnim pogonima u Haskovu i Plovdivu. Sustav je spojen na SAP sustav tvrtke te je potpuno temeljen na web service tehnologiji s udaljenim poslužiteljem koji se nalazi u GDC-u (Global Data Centar) cijele grupacije u Belgiji.
Gavrilović d.o.o. je prva hrvatska tvornica salame, sušena mesa i masti što samo sa sebe dovoljno govori. Ujedno je i tvrtka lider u proizvodnji i preradi mesa u cijelog regiji. Krajem svibnja 2012. godine je sustav pušten u produkcijsko korištenje te je spojen na ERP sustav tvrtke (Microsoft Dynamics). Sustav se koristi u centralnom skladištu tvrtke kao podrška upravljanju u praćenju zaliha svježeg, polutrajnog i trajnog mesa i mesnih prerađevina s posebnim naglaskom na upravljanje robnim markama i rokovima trajanja, a prema specifičnim zahtjevima kupaca. U proljeće 2013. godine pušten je u rad WMS i u rashladnim komorama tvrtke Gavrilović čime je osigurana pravovremena i točna opskrba proizvodnje sa sirovinama. WMS pokriva rashladne komore te odvagivanje sirovine te medote izdavanja proizvodnji na cjelokupna pakiranja najbliža traženoj količini.
Apatinska pivara d.o.o. najveći je proizvođač piva u Republici Srbiji i ujedno najveća pivovara u grupaciji Starbev (danas dio Molson Coors grupacije). Projekt je izveden tijekom svibnja 2011. godine. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe.
VIŠE...
Karolina d.o.o., kao članica grupe Kraš d.d., predstavlja lidera u proizvodnji keksa, vafla i slastica na tržištu RH pa i cijele regije. Tijekom kraja 2011. i početka 2012. izvršena je implementacija sustava za automatizaciju poslovnih procesa u centralnom skladištu tvrtke (WMS) te njegovo spajanje na ERP sustav tvornice SAP/R3.
Krajem 2000. godine završen je projekt i pušteno je u produkcijski rad visokoregalno skladište, u kojem se skladište sirovine, poluproizvodi i gotovi proizvodi. Sva roba je paletizirana. Organizacija rada je “bez papira” – sve manipulacije koje se obavljaju nad robom ispisuju se na RF terminalima, koji su radio vezom povezani sa centralnom aplikacijom na poslužitelju. Pri tome su ručnim terminalima sa čitačem bar-koda opremljeni svi djelatnici u skladištu (na viljuškarima se nalazi fiksna, robusnija izvedba). Početkom 2007. godine u produkciju je poštena nova generacija WMS sustava koja je povezana RFC komunikacijom s SAP/R3 sustavom EGO koncerna, u čijem sastavu je i Elektrokontakt. Pri tome je obuhvaćen i dio procesa upravljanja zalihama u samoj proizvodnji.
Krajem 2020.g. pušten je PrimatWMS u dvije tvornice Kiseljaka u Kreševo, Bosna i Hercegovina. Kiseljak posluje pod Jamnicom već dugi niz godina te je logičan slijed bila i implementacija PrimatWMS-a u pogone Kiseljaka.
Tvrtka Drenik ND d.o.o. iz Beograda najveći je proizvođač papirne konfekcije u regiji. Tvornica se prostire na 7 hektara zemljišta, a proizvodni pogoni na 30.000 m2. Osim proizvodnje i razvoja brand-a PERFEX i BONI, tvornica proizvodi i robne marke za renomirane trgovačke lance u cijeloj regiji. Primat WMS sustav je implementiran u centralnom skladištu tvrtke u 4 odvojene zgrade.
Tvrtka Knjaz Miloš AD najveći je proizvođač mineralnih voda u Srbiji s tradicijom duljom od 200 godina. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe. Sustav je spojen na ERP sustav tvrtke, temeljen na Oracle tehnologiji te je integriran s uređajima Domino tvrtke Elmed koja je isporučitelj opreme za etiketiranje.
Bergenbier S.A. u Rumunjskoj dio je globalne pivarske grupacije Molson Coors Company koja je sredinom 2012. godine preuzela Starbev grupaciju. Projekt je izveden tijekom ljeta i jeseni 2012. godine. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe. Za potrebe ručnog etiketiranja manje frekventnih proizvodnih linija postavljeni su stolni printeri te mreža PLC sklopova za kontrolu i upravljanje etiketiranjem. Sustav je postavljen u proizvodnom pogonu u Ploiestiju.
VIŠE...
Carlsberg Srbija d.o.o. dio je danske pivarske grupacije Carlsberg koja se prepoznaje kao jedna od vodećih pivovara u Republici Srbiji. Tijekom proljeća 2012. godine postavljen je sustav za upravljanje etiketiranjem paleta gotovih proizvoda, a zamišljenog kao integralni sustav slijednosti tvrtke. U sklopu projekta postavljena je podrška za Logopak i Markem Cimpak 300 P&A uređaje te je sustav etiketiranja spojen na SAP poslovni sustav kompanije. Početkom 2013. godine integrirani su i uređaji Domino tvrtke Elmed u sustav etiketiranja.
Tvrtka Ireks-Aroma d.o.o. vodeći je proizvođač poboljšivača i namjenskih mješavina za kruh, pecivo i slastičarstvo u RH. U jesen 2009. godine pušten je u pogon WMS koji pokriva sve faze manipulacije robom u skladištu, i proizvodnji od ulaza, preko proizvodnje komercijalnih paketa, do izlaza te je povezan s nadređenim poslovnim informacijskim sustavom s kojim izmjenjuje sve potrebne informacije u realnom vremenu.
Pivara Skopje AD najveći je proizvođač piva i napitaka u Makedoniji. Pivara se sastoji od dva pogona: jedan koji proizvodi pivo po licenci Heineken grupacije, dok drugi proizvodi Coca-Cola-u po licenci istoimene grupacije. Projekt je izveden tijekom jeseni 2010. godine. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe. Primat Informatika je isporučitelj informatičke tehnologije, sistem integrator i projektant informacijskog sustava za vođenje slijednosti paleta gotove robe i to u oba dijela: Heineken i Coca-Cola.
VIŠE...
Tvrtka Vindija d.d. najveći je proizvođač mlijeka i mliječnih prerađevina u RH. Tijekom ljeta 2009. godine postavljen je sustav za upravljanje etiketiranjem paketa i paleta gotovih proizvoda sustava Vindija, a zamišljenog kao integralni sustav slijednosti tvrtke. U sklopu projekta postavljen je 21 P&A uređaj tvrtke Logopak, te više stolnih pisača crtičnog koda te RF terminali za podršku ručnom etiketiranju paketa i paleta kako komadne tako i vagane robe. U samim pogonima postavljena su „touch screen“ računala za operativno upravljanje etiketiranjem.
Zagrebačka pivovara je vodeći proizvođač piva u RH. U vlasništvu je Molson Coors Company i slovi kao jedna od vodećih pivovara u ovom dijelu Europe. Projekt je započeo početkom siječnja 2003. i sastavni je dio Crisis Management-a. Uvođenjem WMS sustava, crisis management je vrijeme reakcije smanjio s 24 sata na samo 2 minute. Također, nakon uvođenja WMS sustava, roba se tovari na kamione, direktno s proizvodnih linija čime je prestala potreba za skladištenjem unutar proizvodnje. Krajem 2012. godine izvršena je nadogradnja na zadnju verziju WMS sustava i baza podataka je prebačena u IBM-ov Global Data Center u Belgiji. Time je instalacija u Zagrebačkoj pivovari dovedena na istu razinu kao što su i ostale instalacije unutar MCCE grupacije.