Tvrtka F.A. MAIK d.o.o. obavlja sveobuhvatne logističke usluge, od špedicije i transporta do pružanja usluga skladištenja. Ušašvši u bivše skladište Labuda, F.A. Maik je stvorio preduvjet za moderno i transparentno skladištenje ugovorivši s Primat informatikom postavljanje PrimatWMS sustava u svoje skladište na Žitnjaku.
Auto Milovanović d.o.o. bavi se prodajom auto dijelova za sva europska, korejska, japanska i američka vozila. Uprava poduzeća se nalazi u Banjoj Luci, Bosna i Hercegovina. Tvrtka distribuira veliki asortiman auto dijelova, prateće opreme, servisne opreme te motornih ulja visoke kvalitete od čega su i generalni zastupnici mnogih svjetskih brendova za Bosnu i Hercegovinu. Krajem 2016.g. potpisan je ugovor za implementaciju Primat WMS sustava u centralno skladište tvrtke u Banja Luci, BiH koje se tek trebalo izgraditi. WMS je šušten u produkciju u siječnju 2018.
LUK d.o.o. vodeća je tvrtka za distribuciju opreme za vodovod, grijanje, klimatizaciju i suhu gradnju u BiH. Tijekom druge polovine 2011. i početkom 2012. izvršena je implementacija sustava za automatizaciju poslovnih procesa u centralnom skladištu tvrtke (WMS) te njegovo spajanje na ERP sustav Imperios (Omega Sotware) putem web servisa. Sustav pokriva sve faze manipulacije robom u skladištu, od ulaza, preko proizvodnje komercijalnih paketa, do izlaza te je povezan s nadređenim poslovnim informacijskim sustavom s kojim, u realnom vremenu, izmjenjuje sve potrebne informacije.
Tvrtka DBT je vodeći dobavljač građevinskih okova u RH, a Primat-Logistika je projektirala i postavila sustav automatiziranog skladišta. To je ujedno i prvo skladište takvog tipa u RH projektirano i izgrađeno od domaće tvrtke. Sustav se sastoji od WMS aplikacije, RF podsustava te podsustava za upravljanje dizalicama i konvejerom MFC (Material Flow Control). Svi podsustavi su u početku bili integrirani u poslovni sustav tvrtke zasnovan na Paradox bazi podataka, a danas na MS SQL Server tehnologiji. Radi se o tipu skladišta koje je zasnovano na principu «roba ka čovjeku», a koje omogućava manipulaciju velikog broja raznovrsnih roba (od paletizirane sve do pojedinačnog pakiranja). Izdvajanje i komisioniranje robe vrši se direktno iz visokoregalnih dizalica potpuno automatski prema zahtjevu nadređenog IS, dok se veća pakiranja komisioniraju iz paletnog dijela skladišta uporabom RF ručnih terminala.
S više od 330 trgovina i više od 60 svjetski poznatih brandova, Sportina Group je jedan od najvećih prodavača modnih proizvoda na području jugoistočne Europe. Sportina je prepoznatljivo ime u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rumunjskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu te u Italiji. Među brandovima koje Sportina Group zastupa i distribuira na domaćem i inozemnom tržištu su poznata imena iz svijeta mode, kao što su Armani Jeans, Armani Exchange, Burberry, Dsquared2, BOSS, Just Cavalli, Antony Morato itd. Zastupa i brandove poput Morgan, Fracomina, Esprit, Only, Tom Tailor, Marx, Vero Moda, Bata, Jack & Jones itd. U četvrtak, 02. veljače 2017.g., Sportina Group je potpisala ugovor s Primat informatikom o implementaciji Primat WMS sustava u skladišta tvrtke čime je Sportina postala prva slovenska referenca na Primatovoj listi čime smo otvorili vrata slovenskom tržištu. Krajem 2017. godine PrimatWMS pušten u produkciju.
Dana 06. srpnja 2015.g., potpisan je ugovor s tvrtkom Fokus d.o.o. za implementaciju Primat WMS rješenja u nekoliko skladišta tvrtke po Hrvatskoj, a prvenstveno u centralnom skladištu u Zagrebu.
Tvrtka Fokus osnovana je 1989. godine kao mala obiteljska firma sa skromnim mogućnostima, ali jasnom vizijom budućnosti. Danas Fokus zapošljava 128 djelatnika i posjeduje preko 10.000 m2 poslovnog prostora u Hrvatskoj. Sjedište poduzeća nalazi se u Zagrebu kao i centralno skladište.
Europapier Adria d.o.o je dio Europapier grupe jednog od vodećih prodavača papira na području Istočne Europe koji se nalazi u sastavu Heinzel Grupe. AS Logistik d.o.o., tvrtka iz Širokog Brijega, logistički je partner Europapiera Adria koja u vlastitim prostorima skladišti robu. Novo izgrađeno skladište dodatno je modernizirano i aktualnim WMS-om naše tvrtke koji je pušten u produkciju u ožujku 2015. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka. WMS pokriva sve faze manipulacije robom u skladištu, od ulaza, preko proizvodnje komercijalnih paketa, do izlaza te je povezan s nadređenim poslovnim informacijskim sustavom s kojim, u realnom vremenu, izmjenjuje sve potrebne informacije. Projekt nam je posebno interesatan i samim time što je ovo prvi WMS sustav na području cijele Hercegovine.
Narodne Novine d.d. najveći su dobavljač uredskog materijala, te ujedno i jedna od najvećih tiskara, posebice službenih materijala u RH, a Primat-Logistika i Primat Informatika su projektirali i postavili sustav automatiziranog skladišta. Tim projektom nastavili smo slijed automatiziranih skladišta započetih s tvrtkom DBT unapređujući samu tehničku izvedbu i mogućnosti. Sustav se sastoji od WMS aplikacije, RF podsustava te podsustava za upravljanje dizalicama i konvejerom MFC (Material Flow Control). Svi podsustavi su integrirani u poslovni sustav tvrtke zasnovan na Oracle bazi podataka. Radi se o tipu skladišta koje je zasnovano na principu «roba ka čovjeku», a koje omogućava manipulaciju velikog broja raznovrsnih roba (od paletizirane sve do pojedinačnog pakiranja). Izdvajanje i komisioniranje robe vrši se direktno iz visokoregalnih dizalica potpuno automatski prema zahtjevu nadređenog IS, dok se veća pakiranja komisioniraju iz paletnog dijela skladišta uporabom RF ručnih terminala. To je i ujedno najveće skladište takvog tipa u RH.
Boreas d.o.o., Kreševo, BiH, dio Stanić grupe, vodeći je distributer svjetski poznatih proizvoda i brandova iz područja pića i duhana s 8 distributivnih centara u Bosni i Hercegovini. U veljači 2017.g., Boreas d.o.o. je potpisao ugovor s Primat informatikom o implementaciji Primat WMS sustava u skladište tvrtke u Kreševu, a sustav je pušten u pogon krajem iste godine.
Nakon dugih pregovora 27. travnja 2015.g., potpisan je ugovor s trgovačkim lancem Pevec za implementaciju našeg WMS rješenja u centralnom skladištu u Gornjem Stupniku, Zagreb. Tvrtka Pevec već je 24 godine na tržištu, kada je riječ o trgovini neprehrambenih proizvoda, u svojim centrima, izdvaja se svojom prepoznatljivošću i posebnošću u odnosu na ostale prisutne “uradi sam” trgovine. Prvi hrvatski trgovački lanac takvoga tipa posluje u svim krajevima Hrvatske i nameće se kao prvi odabir za kupnju kada je riječ o proizvodima za izgradnju, opremanje i uređenje doma i vrta.
Milsing je najveći distributer vitaminsko mineralnih proizvoda u jugoistočnoj Europi i distributer Natural Wealth proizvoda kompanije NBTY Inc. Primat informatika (tada i dalje unutar Primat Logistike) projektirala je i postavila sustav automatizacije poslovnih procesa u skladištu i proizvodnji. Radi se o „light“ verziji WMS sustava bez obilježavanja skladišnih pozicija. Procesi u proizvodnji podržani su putem sastavnica gotovih proizvoda čime sustav kontrolira izdavanje materijala za proizvodnju po unaprijed zadanoj specifikaciji. Na taj način pogreške u pripremi proizvodnje i samoj proizvodnji su svedene na minimum. Cijeli postupak manipulacijom robe u skladištu podržan je ručnim RF terminalima. Tijekom 2008. godine sustav je povezan s Navision ERP sustavom tvrtke s kojim razmjenjuje podatke bitne za rad u oba smjera.
Tvrtka Orbico je jedna od vodećih distributera robe široke potrošnje u BiH, te generalni distributer P&G proizvoda. Početkom 2008. godine pušten je u pogon WMS koji pokriva sve faze manipulacije robom u skladištu, od ulaza, preko proizvodnje komercijalnih paketa, do izlaza te je povezan s nadređenim poslovnim informacijskim sustavom s kojim, u realnom vremenu, izmjenjuje sve potrebne informacije. Ovim projektom smo ujedno nastavili unapređivati svoj WMS proizvod uvođenjem tehnologije WEB servisa i .Net Compact Framework-a na ručna računala.