Oktal Pharma je jedna od vodećih nacionalnih veledrogerija u Hrvatskoj koja već 29 godina osigurava redovnu i kvalitetnu distribuciju lijekova, medicinskih proizvoda i ostalih proizvoda za očuvanje zdravlja ljudi ljekarnama, bolnicama, domovima zdravlja, laboratorijima za medicinsku biokemiju i optikama. U rujnu 2021. potpisan je ugovor za implementaciju PrimatWMS sustava u jedno od skladište Oktal pharme. Projekt je u trnutno u tijeku.
Auto Milovanović d.o.o. bavi se prodajom auto dijelova za sva europska, korejska, japanska i američka vozila. Uprava poduzeća se nalazi u Banjoj Luci, Bosna i Hercegovina. Tvrtka distribuira veliki asortiman auto dijelova, prateće opreme, servisne opreme te motornih ulja visoke kvalitete od čega su i generalni zastupnici mnogih svjetskih brendova za Bosnu i Hercegovinu. Krajem 2016.g. potpisan je ugovor za implementaciju Primat WMS sustava u centralno skladište tvrtke u Banja Luci, BiH koje se tek trebalo izgraditi. WMS je šušten u produkciju u siječnju 2018.
LUK d.o.o. vodeća je tvrtka za distribuciju opreme za vodovod, grijanje, klimatizaciju i suhu gradnju u BiH. Tijekom druge polovine 2011. i početkom 2012. izvršena je implementacija sustava za automatizaciju poslovnih procesa u centralnom skladištu tvrtke (WMS) te njegovo spajanje na ERP sustav Imperios (Omega Sotware) putem web servisa. Sustav pokriva sve faze manipulacije robom u skladištu, od ulaza, preko proizvodnje komercijalnih paketa, do izlaza te je povezan s nadređenim poslovnim informacijskim sustavom s kojim, u realnom vremenu, izmjenjuje sve potrebne informacije.
Narodne Novine d.d. najveći su dobavljač uredskog materijala, te ujedno i jedna od najvećih tiskara, posebice službenih materijala u RH, a Primat-Logistika i Primat Informatika su projektirali i postavili sustav automatiziranog skladišta. Tim projektom nastavili smo slijed automatiziranih skladišta započetih s tvrtkom DBT unapređujući samu tehničku izvedbu i mogućnosti. Sustav se sastoji od WMS aplikacije, RF podsustava te podsustava za upravljanje dizalicama i konvejerom MFC (Material Flow Control). Svi podsustavi su integrirani u poslovni sustav tvrtke zasnovan na Oracle bazi podataka. Radi se o tipu skladišta koje je zasnovano na principu «roba ka čovjeku», a koje omogućava manipulaciju velikog broja raznovrsnih roba (od paletizirane sve do pojedinačnog pakiranja). Izdvajanje i komisioniranje robe vrši se direktno iz visokoregalnih dizalica potpuno automatski prema zahtjevu nadređenog IS, dok se veća pakiranja komisioniraju iz paletnog dijela skladišta uporabom RF ručnih terminala. To je i ujedno najveće skladište takvog tipa u RH.
Tvrtka DBT je vodeći dobavljač građevinskih okova u RH, a Primat-Logistika je projektirala i postavila sustav automatiziranog skladišta. To je ujedno i prvo skladište takvog tipa u RH projektirano i izgrađeno od domaće tvrtke. Sustav se sastoji od WMS aplikacije, RF podsustava te podsustava za upravljanje dizalicama i konvejerom MFC (Material Flow Control). Svi podsustavi su u početku bili integrirani u poslovni sustav tvrtke zasnovan na Paradox bazi podataka, a danas na MS SQL Server tehnologiji. Radi se o tipu skladišta koje je zasnovano na principu «roba ka čovjeku», a koje omogućava manipulaciju velikog broja raznovrsnih roba (od paletizirane sve do pojedinačnog pakiranja). Izdvajanje i komisioniranje robe vrši se direktno iz visokoregalnih dizalica potpuno automatski prema zahtjevu nadređenog IS, dok se veća pakiranja komisioniraju iz paletnog dijela skladišta uporabom RF ručnih terminala.
Početak 2021. donio nam je i nove korisnike – KEINDL SPORT TRGOVINA d.o.o., već 20 godina prati i živi biciklizam kroz sve discipline. Distributeri su najjačih biciklističkih brendova i nude široku ponudu opreme za profesionalno i rekreativno bavljenje biciklizmom. Potpisom ugovora o implementaciji WMSlight rješenja, napravili su prvi korak u modernizaciji skladišnog poslovanja što će rezultirati efikasnijem radu, većoj učinkovitosti i boljoj organizaciji.
Tvrtka F.A. MAIK d.o.o. obavlja sveobuhvatne logističke usluge, od špedicije i transporta do pružanja usluga skladištenja. Ušašvši u bivše skladište Labuda, F.A. Maik je stvorio preduvjet za moderno i transparentno skladištenje ugovorivši s Primat informatikom postavljanje PrimatWMS sustava u svoje skladište na Žitnjaku.
S više od 330 trgovina i više od 60 svjetski poznatih brandova, Sportina Group je jedan od najvećih prodavača modnih proizvoda na području jugoistočne Europe. Sportina je prepoznatljivo ime u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rumunjskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu te u Italiji.
U četvrtak, 02. veljače 2017.g., Sportina Group je potpisala ugovor s Primat informatikom o implementaciji Primat WMS sustava u skladišta tvrtke čime je Sportina postala prva slovenska referenca na Primatovoj listi čime smo otvorili vrata slovenskom tržištu. Krajem 2017. godine PrimatWMS pušten u produkciju.
Tvrtka Orbico je jedna od vodećih distributera robe široke potrošnje u BiH, te generalni distributer P&G proizvoda. Početkom 2008. godine pušten je u pogon WMS koji pokriva sve faze manipulacije robom u skladištu, od ulaza, preko proizvodnje komercijalnih paketa, do izlaza te je povezan s nadređenim poslovnim informacijskim sustavom s kojim, u realnom vremenu, izmjenjuje sve potrebne informacije. Ovim projektom smo ujedno nastavili unapređivati svoj WMS proizvod uvođenjem tehnologije WEB servisa i .Net Compact Framework-a na ručna računala.
Dana 06. srpnja 2015.g., potpisan je ugovor s tvrtkom Fokus d.o.o. za implementaciju Primat WMS rješenja u nekoliko skladišta tvrtke po Hrvatskoj, a prvenstveno u centralnom skladištu u Zagrebu.
Tvrtka Fokus osnovana je 1989. godine kao mala obiteljska firma sa skromnim mogućnostima, ali jasnom vizijom budućnosti. Danas Fokus zapošljava 128 djelatnika i posjeduje preko 10.000 m2 poslovnog prostora u Hrvatskoj. Sjedište poduzeća nalazi se u Zagrebu kao i centralno skladište.
Kako s tvrtkom Orbico d.o.o. (Sarajevo, BiH) surađujemo već duži niz godina na obostrano zadovoljstvo, s veseljem smo primili vijest o njihovom novom partneru kojem će vršiti usluge distribucije i skladištenja – British American Tobacco. S obzirom da su sva skladišta Orbica u BiH pokrivena PrimatWMS sustavom, nije bilo dvojbe da će se i BAT-ov asortiman voditi unutar Primatovog sustava. No kako se radi o specifičnoj branši, bilo je potrebno korigirati neke parametre te je nakon detaljnog testiranja sustav pušten u produkciju na 4 lokacije te je spojen s jedne strane na SAP sustav BAT-a kao i na sustav za praćenje i izvješćivanje serijskih brojeva.
Boreas d.o.o., Kreševo, BiH, dio Stanić grupe, vodeći je distributer svjetski poznatih proizvoda i brandova iz područja pića i duhana s 8 distributivnih centara u Bosni i Hercegovini. U veljači 2017.g., Boreas d.o.o. je potpisao ugovor s Primat informatikom o implementaciji Primat WMS sustava u skladište tvrtke u Kreševu, a sustav je pušten u pogon krajem iste godine.
Nakon dugih pregovora 27. travnja 2015.g., potpisan je ugovor s trgovačkim lancem Pevec za implementaciju našeg WMS rješenja u centralnom skladištu u Gornjem Stupniku, Zagreb. Tvrtka Pevec već je 24 godine na tržištu, kada je riječ o trgovini neprehrambenih proizvoda, u svojim centrima, izdvaja se svojom prepoznatljivošću i posebnošću u odnosu na ostale prisutne “uradi sam” trgovine. Prvi hrvatski trgovački lanac takvoga tipa posluje u svim krajevima Hrvatske i nameće se kao prvi odabir za kupnju kada je riječ o proizvodima za izgradnju, opremanje i uređenje doma i vrta.
Europapier Adria d.o.o je dio Europapier grupe jednog od vodećih prodavača papira na području Istočne Europe koji se nalazi u sastavu Heinzel Grupe. AS Logistik d.o.o., tvrtka iz Širokog Brijega, logistički je partner Europapiera Adria koja u vlastitim prostorima skladišti robu. Novo izgrađeno skladište dodatno je modernizirano i aktualnim WMS-om naše tvrtke koji je pušten u produkciju u ožujku 2015. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka. WMS pokriva sve faze manipulacije robom u skladištu, od ulaza, preko proizvodnje komercijalnih paketa, do izlaza te je povezan s nadređenim poslovnim informacijskim sustavom s kojim, u realnom vremenu, izmjenjuje sve potrebne informacije. Projekt nam je posebno interesatan i samim time što je ovo prvi WMS sustav na području cijele Hercegovine.
Milsing je najveći distributer vitaminsko mineralnih proizvoda u jugoistočnoj Europi i distributer Natural Wealth proizvoda kompanije NBTY Inc. Primat informatika (tada i dalje unutar Primat Logistike) projektirala je i postavila sustav automatizacije poslovnih procesa u skladištu i proizvodnji. Radi se o „light“ verziji WMS sustava bez obilježavanja skladišnih pozicija. Procesi u proizvodnji podržani su putem sastavnica gotovih proizvoda čime sustav kontrolira izdavanje materijala za proizvodnju po unaprijed zadanoj specifikaciji. Na taj način pogreške u pripremi proizvodnje i samoj proizvodnji su svedene na minimum. Cijeli postupak manipulacijom robe u skladištu podržan je ručnim RF terminalima. Tijekom 2008. godine sustav je povezan s Navision ERP sustavom tvrtke s kojim razmjenjuje podatke bitne za rad u oba smjera.