KOESTLIN d.d.

Koestlin d.d., Bjelovar, Hr, dio je Mepas grupe te jedna od vodećih tvrtki u proizvodji keksa, vafli i srodnih proizvoda, zauzima prvo mjesto u izvozu na području EX YU i  ostalih zemalja, dok u Hrvatskoj zauzima prvo mjesto u prodaji keksa, a  drugo u prodaji vafla.

U rujnu 2017.g., sklopljen je ugovor Koestlina i Primat informatike o implementaciji Primat WMS sustava u skladište tvrtke u Bjelovaru.


BOREAS d.o.o., Kreševo, BIH

Boreas d.o.o., Kreševo, BiH, dio Stanić grupe, vodeći je distributer svjetski poznatih proizvoda i brandova iz područja pića i duhana s 8 distributivnih centara u Bosni i Hercegovini.

U veljači 2017.g., Boreas d.o.o. je potpisao ugovor s Primat informatikom o implementaciji Primat WMS sustava u skladište tvrtke u Kreševu.

SPORTINA GROUP d.o.o., Slovenija

S više od 330 trgovina i više od 60 svjetski poznatih brandova, Sportina Group je jedan od najvećih prodavača modnih proizvoda na području jugoistočne Europe. Sportina je prepoznatljivo ime u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rumunjskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu te u Italiji. Među brandovima koje Sportina Group zastupa i distribuira na domaćem i inozemnom tržištu su poznata imena iz svijeta mode, kao što su Armani Jeans, Armani Exchange, Burberry, Dsquared2, BOSS, Just Cavalli, Antony Morato itd. Zastupa i brandove poput Morgan, Fracomina, Esprit, Only, Tom Tailor, Marx, Vero Moda, Bata, Jack & Jones itd.

U četvrtak, 02. veljače 2017.g., Sportina Group je potpisala ugovor s Primat informatikom o implementaciji Primat WMS sustava u skladišta tvrtke.

AUTO MILOVANOVIĆ d.o.o., Banja Luka, BIH

Auto Milovanović d.o.o. bavi se prodajom auto dijelova za sva europska, korejska, japanska i američka vozila. Uprava poduzeća se nalazi u Banjoj Luci, Bosna i Hercegovina. Tvrtka distribuira veliki asortiman auto dijelova, prateće opreme, servisne opreme te motornih ulja visoke kvalitete od čega su i generalni zastupnici mnogih svjetskih brendova za Bosnu i Hercegovinu.

Krajem 2016.g. potpisan je ugovor za implementaciju Primat WMS sustava u centralno skladište tvrtke u Banja Luci, BiH.

FOKUS d.o.o.

Dana 06. srpnja 2015.g., potpisan je ugovor s tvrtkom Fokus d.o.o. za implementaciju Primat WMS rješenja u nekoliko skladišta tvrtke po Hrvatskoj, a prvenstveno u centralnom skladištu u Zagrebu.
Tvrtka Fokus osnovana je 1989. godine kao mala obiteljska firma sa skromnim mogućnostima, ali jasnom vizijom budućnosti. Danas Fokus zapošljava 128 djelatnika i posjeduje preko 10.000 m2 poslovnog prostora u Hrvatskoj. Sjedište poduzeća nalazi se u Zagrebu kao i centralno skladište.

Pozdravljamo naše nove korisnike te se nadamo dugoj i uspješnoj suradnji na obostrano zadovoljstvo.

PEVEC d.d.

Nakon dugih pregovora 27. travnja 2015.g., potpisan je ugovor s trgovačkim lancem Pevec za implementaciju našeg WMS rješenja u centralnom skladištu u Gornjem Stupniku, Zagreb.

Tvrtka Pevec već je 24 godine na tržištu, kada je riječ o trgovini neprehrambenih proizvoda, u svojim centrima, izdvaja se svojom prepoznatljivošću i posebnošću u odnosu na ostale prisutne “uradi sam” trgovine. Prvi hrvatski trgovački lanac takvoga tipa posluje u svim krajevima Hrvatske i nameće se kao prvi odabir za kupnju kada je riječ o proizvodima za izgradnju, opremanje i uređenje doma i vrta.

Pozdravljamo naše nove korisnike te se nadamo dugoj i uspješnoj suradnji na obostrano zadovoljstvo.

AS Logistik / Europapier, BIH

Europapier Adria d.o.o je dio Europapier grupe jednog od vodećih prodavača papira na području Istočne Europe koji se nalazi u sastavu Heinzel Grupe. AS Logistik d.o.o., tvrtka iz Širokog Brijega, logistički je partner Europapiera Adria koja u vlastitim prostorima skladišti robu.

Novo izgrađeno skladište dodatno je modernizirano i aktualnim WMS-om naše tvrtke koji je pušten u produkciju u ožujku 2015. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka.

WMS pokriva sve faze manipulacije robom u skladištu, od ulaza, preko proizvodnje komercijalnih paketa, do izlaza te je povezan s nadređenim poslovnim informacijskim sustavom s kojim, u realnom vremenu, izmjenjuje sve potrebne informacije.

Projekt nam je posebno interesatan i samim time što je ovo prvi WMS sustav na području cijele Hercegovine.

DRENIK ND d.o.o., Srbija

Tvrtka Drenik ND d.o.o. iz Beograda najveći je proizvođač papirne konfekcije u regiji. Tvornica se prostire na 7 hektara zemljišta, a proizvodni pogoni na 30.000 m2. Osim proizvodnje i razvoja brand-a PERFEX i BONI, tvornica proizvodi i robne marke za renomirane trgovačke lance u cijeloj regiji.

Primat WMS sustav je implementiran u centralnom skladištu tvrtke u 4 odvojene zgrade.

PAN-PEK d.o.o.

Tvrtka Pan-pek d.o.o. vodeća je tvrtka u proizvodnji pekarskih i slastičarskih u RH.

Početkom 2015., izvršena je implementacija WMS-a i njegovo spajanje na ERP sustav, sve na lokaciji novog centralnog skladišta tvrtke u Zagrebu te od tada i Pan-pek ima najbolji i najinovativniji WMS na tržištu. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe.

Sustav je povezan sa Spin ERP sustavom tvrtke s kojim razmjenjuje podatke bitne za rad WMS sustava te u povratnoj informaciji izvješćuje ERP o proizvedenim količinama artikala.

Također, u Pan-pek-u smo riješili problem s obilježavanjem različitih proizvoda na istoj proizvodnoj liniji stohastičkim etiketiranjem u proizvodnji preko touch-screen pulteva.

Moramo napomenuti da je WMS implementiran i podržan RF terminalima u skladištu kojem je radna temperatura -25 stupnjeva.

KANDIT d.o.o.

Tvrtka Kandit d.o.o. je jedan od najvećih proizvođača čokolada i konditorskih proizvoda u RH.

Tijekom svibnja 2014. pušen je u produkciju WMS i spojen na ERP sustav tvrtke na lokaciji nove tvornice i centralnog skladišta tvrtke u Nemetinu kraj Osijeka.

Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe.

Sustav je povezan sa Spinovim ERP sustavom tvrtke s kojim razmjenjuje podatke bitne za rad WMS sustava te u povratnoj informaciji izvješćuje ERP o proizvedenim količinama artikala.

TREBJESA, Crna Gora

Trebjesa d.o.o. najveći je proizvođač piva u Crnoj Gori a ujedno i jedna od Molson Coors (MMC) Europe grupacije od 9 pivovara istočne Europe.

Projekt je izveden tijekom rujna 2013. godine. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe. Za potrebe ručnog etiketiranja manje frekventnih proizvodnih linija postavljeni su stolni printeri te mreža PLC sklopova za kontrolu i upravljanje etiketiranjem.

Sustav je spojen na ERP software tvrtke te je potpuno temeljen na webservice tehnologiji s udaljenim poslužiteljem koji se nalazi u GDC-u (Global Data Center) cijele MCC grupacije u Belgiji.

KNJAZ MILOŠ AD, Srbija

Tvrtka Knjaz Miloš AD najveći je proizvođač mineralnih voda u Srbiji s tradicijom duljom od 200 godina.

Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe.

Sustav je spojen na ERP sustav tvrtke, temeljen na Oracle tehnologiji te je integriran s uređajima Domino tvrtke Elmed koja je isporučitelj opreme za etiketiranje.

JAMNICA d.d.

Tvrtka Jamnica d.d. najveći je proizvođač mineralnih voda u Hrvatskoj s tradicijom duljom od 175 godina. Od 1999. godine Jamnica u svojoj ponudi, osim mineralnih voda, ima i prirodne voćne sokove Juicy, a 2002. godine na tržište je lansirala prirodnu izvorsku vodu Jana i osvježavajuće bezalkoholne napitke Juicy Fruits. U proteklih nekoliko godina, Jamnica je proširila svoj asortiman ledenim čajevima, Sky colom, sportskim izotoničnim napicima Jamnica Pro Sport itd. Također, u svojoj distribuciji ima i Red Bull te vina Iločkih podruma, Agrolagune…itd.

Tijekom 2005. i 2006. godine isporučeno je i postavljeno 9 automatskih „print & apply“ uređaja njemačke tvrtke Logopak, a krajem 2012. sustav obilježavanja nadograđen je WMS sustavom te pušten u produkciju u pogonu Sv. Jana, a 2013. i u centralnom distributivnom skladištu u Jastrebarskom. U travnju 2014., pušten je STANDBY database, a krajem iste godine i proizvodni pogon Jamnice u Pisarovini čime je Jamnica postala naš najveći korisnik s 3 lokacije na kojima je implementiran naš WMS sustav.

Sustav je tehnologijom web sevisa i razmjenom XML poruka povezan na ERP sustav tvrtke Jamnica.

Uvođenjem WMS-a, riješeni su problemi s otpremama te se postigla brža reakcija i veća efikasnost što je dovelo i do smanjenja troškova poslovannja.

KAMENITZA AD, Bugarska

Kamenitza AD u Bugarskoj dio je globalne pivarske grupacije Molson Coors Company koja je Projekt je izveden tijekom ljeta i jeseni 2012. godine. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe. Za potrebe ručnog etiketiranja manje frekventnih proizvodnih linija postavljeni su stolni printeri te mreža PLC sklopova za kontrolu i upravljanje etiketiranjem. Sustav je postavljen u proizvodnim pogonima u Haskovu i Plovdivu.

Sustav je spojen na SAP sustav tvrtke te je potpuno temeljen na web service tehnologiji s udaljenim poslužiteljem koji se nalazi u GDC-u (Global Data Centar) cijele grupacije u Belgiji.

BERGENBIER S.A., Rumunjska

Bergenbier S.A. u Rumunjskoj dio je globalne pivarske grupacije Molson Coors Company koja je sredinom 2012. godine preuzela Starbev grupaciju.

Projekt je izveden tijekom ljeta i jeseni 2012. godine. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe. Za potrebe ručnog etiketiranja manje frekventnih proizvodnih linija postavljeni su stolni printeri te mreža PLC sklopova za kontrolu i upravljanje etiketiranjem. Sustav je postavljen u proizvodnom pogonu u Ploiestiju.

Sustav je spojen na SAP sustav tvrtke te je potpuno temeljen na web service tehnologiji s udaljenim poslužiteljem koji se nalazi u GDC-u (Global Data Centar) cijele grupacije u Belgiji.

GAVRILOVIĆ d.o.o.

Gavrilović d.o.o. je prva hrvatska tvornica salame, sušena mesa i masti što samo sa sebe dovoljno govori. Ujedno je i tvrtka lider u proizvodnji i preradi mesa u cijelog regiji.

Krajem svibnja 2012. godine je sustav pušten u produkcijsko korištenje te je spojen na ERP sustav tvrtke (Microsoft Dynamics). Sustav se koristi u centralnom skladištu tvrtke kao podrška upravljanju u praćenju zaliha svježeg, polutrajnog i trajnog mesa i mesnih prerađevina s posebnim naglaskom na upravljanje robnim markama i rokovima trajanja, a prema specifičnim zahtjevima kupaca.

U proljeće 2013. godine pušten je u rad WMS i u rashladnim komorama tvrtke Gavrilović čime je osigurana pravovremena i točna opskrba proizvodnje sa sirovinama. WMS pokriva rashladne komore te odvagivanje sirovine te medote izdavanja proizvodnji na cjelokupna pakiranja najbliža traženoj količini.

CARLSBERG SRBIJA d.o.o., Srbija

Carlsberg Srbija d.o.o. dio je danske pivarske grupacije Carlsberg koja se prepoznaje kao jedna od vodećih pivovara u Republici Srbiji.

Tijekom proljeća 2012. godine postavljen je sustav za upravljanje etiketiranjem paleta gotovih proizvoda, a zamišljenog kao integralni sustav slijednosti tvrtke. U sklopu projekta postavljena je podrška za Logopak i Markem Cimpak 300 P&A uređaje te je sustav etiketiranja spojen na SAP poslovni sustav kompanije.

Početkom 2013. godine integrirani su i uređaji Domino tvrtke Elmed u sustav etiketiranja.

KAROLINA d.o.o.

Karolina d.o.o., kao članica grupe Kraš d.d., predstavlja lidera u proizvodnji keksa, vafla i slastica na tržištu RH pa i cijele regije.

Tijekom kraja 2011. i početka 2012. izvršena je implementacija sustava za automatizaciju poslovnih procesa u centralnom skladištu tvrtke (WMS) te njegovo spajanje na ERP sustav tvornice SAP/R3. Sustav s jedne strane razmjenjuje gotovu robu sa proizvodnjom (prijem, dorada, otpisi, blokade) te s druge strane vodi brigu o otpremi robe ka kupcima s posebnim naglaskom na upravljanje serijama i rokovima trajanja, obzirom da je Karolina jedan od vodećih izvoznika slatkih proizvoda na tržišta cijelog svijeta.

U svibnju 2014., sustav je nadograđen na posljednju, najmoderniju verziju WMS sustava.

LUK d.o.o., Bosna i Hercegovina

LUK d.o.o. vodeća je tvrtka za distribuciju opreme za vodovod, grijanje, klimatizaciju i suhu gradnju u BiH.

Tijekom druge polovine 2011. i početkom 2012. izvršena je implementacija sustava za automatizaciju poslovnih procesa u centralnom skladištu tvrtke (WMS) te njegovo spajanje na ERP sustav Imperios (Omega Sotware) putem web servisa. Sustav pokriva sve faze manipulacije robom u skladištu, od ulaza, preko proizvodnje komercijalnih paketa, do izlaza te je povezan s nadređenim poslovnim informacijskim sustavom s kojim, u realnom vremenu, izmjenjuje sve potrebne informacije.

APATINSKA PIVARA d.o.o., Srbija

Apatinska pivara d.o.o. najveći je proizvođač piva u Republici Srbiji i ujedno najveća pivovara u grupaciji Starbev.

Projekt je izveden tijekom svibnja 2011. godine. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe. Za potrebe ručnog etiketiranja manje frekventnih proizvodnih linija postavljeni su stolni printeri te mreža PLC sklopova za kontrolu i upravljanje etiketiranjem.

Sustav je spojen na ERP tvrtke te je potpuno temeljen na tehnologiji web servisa udaljenim poslužiteljem koji se nalazi u GDC-u (Global Data Centar) cijele grupacije u Belgiji.

Krajem ožujka 2012. godine WMS sustav je spojen na SAP/R3 kao novi ERP tvrtke.

PIVARA SKOPJE AD, Makedonija

Pivara Skopje AD najveći je proizvođač piva i napitaka u Makedoniji. Pivara se sastoji od dva pogona: jedan koji proizvodi pivo po licenci Heineken grupacije, dok drugi proizvodi Coca-Cola-u po licenci istoimene grupacije.

Projekt je izveden tijekom jeseni 2010. godine. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe.

Primat Informatika je isporučitelj informatičke tehnologije, sistem integrator i projektant informacijskog sustava za vođenje slijednosti paleta gotove robe i to u oba dijela: Heineken i Coca-Cola. Na taj način je obuhvaćena proizvodnja i distribucija oba segmenta proizvodnje tvrtke.

Sustav je temeljen na Psion Teklogic RF opremom te povezan s vlastitim ERP sustavom tvrtke s kojim razmjenjuje podatke bitne za rad TRACE sustava te u povratnoj informaciji izvješćuje ERP o proizvedenim količinama artikala.

IREKS d.o.o.

Tvrtka Ireks-Aroma d.o.o. vodeći je proizvođač poboljšivača i namjenskih mješavina za kruh, pecivo i slastičarstvo u RH.

U jesen 2009. godine pušten je u pogon WMS koji pokriva sve faze manipulacije robom u skladištu, i proizvodnji od ulaza, preko proizvodnje komercijalnih paketa, do izlaza te je povezan s nadređenim poslovnim informacijskim sustavom s kojim izmjenjuje sve potrebne informacije u realnom vremenu.

VINDIJA d.d.

Tvrtka Vindija d.d. najveći je proizvođač mlijeka i mliječnih prerađevina u RH.

Tijekom ljeta 2009. godine postavljen je sustav za upravljanje etiketiranjem paketa i paleta gotovih proizvoda sustava Vindija, a zamišljenog kao integralni sustav slijednosti tvrtke. U sklopu projekta postavljen je 21 P&A uređaj tvrtke Logopak, te više stolnih pisača crtičnog koda te RF terminali za podršku ručnom etiketiranju paketa i paleta kako komadne tako i vagane robe. U samim pogonima postavljena su „touch screen“ računala za operativno upravljanje etiketiranjem.

PPS GALEKOVIĆ d.o.o.

Tvrtka PPS Galeković d.o.o., zajedno sa sestrinskom tvrtkom PPS Majur d.o.o., jedna je od vodećih proizvođača i izvoznika drvenih parketa i podova u RH.

U tijeku je projekt projektiranja i izrade sustava slijednosti i praćenja proizvodnje za sirovine, poluproizvode i gotove proizvode od zaprimanja drvenih trupaca do isporuke gotovih parketa i podova kupcima.

NARODNE NOVINE d.d.

Narodne Novine d.d. najveći su dobavljač uredskog materijala, te ujedno i jedna od najvećih tiskara, posebice službenih materijala u RH, a Primat-Logistika i Primat Informatika su projektirali i postavili sustav automatiziranog skladišta. Tim projektom nastavili smo slijed automatiziranih skladišta započetih s tvrtkom DBT unapređujući samu tehničku izvedbu i mogućnosti.

Sustav se sastoji od WMS aplikacije, RF podsustava te podsustava za upravljanje dizalicama i konvejerom MFC (Material Flow Control). Svi podsustavi su integrirani u poslovni sustav tvrtke zasnovan na Oracle bazi podataka.

Radi se o tipu skladišta koje je zasnovano na principu «roba ka čovjeku», a koje omogućava manipulaciju velikog broja raznovrsnih roba (od paletizirane sve do pojedinačnog pakiranja). Izdvajanje i komisioniranje robe vrši se direktno iz visokoregalnih dizalica potpuno automatski prema zahtjevu nadređenog IS, dok se veća pakiranja komisioniraju iz paletnog dijela skladišta uporabom RF ručnih terminala. To je i ujedno najveće skladište takvog tipa u RH.

COCA COLA HBC B-H d.o.o., Sarajevo, BIH

Tvrtka Coca Cola, kao svjetski brand, jedna je od najvećih proizvođača osvježavajućih napitaka na svijetu. Coca Cola u BiH je, kao dio te svjetske korporacije, vodeća u Hellenic regiji.

Tijekom ljeta 2008. godine postavljen je sustav za upravljanje etiketiranjem paleta gotove robe u proizvodnom pogonu Coca Cola Hadžići kraj Sarajeva. Sustav je potpuno autonoman u okviru IT infrastrukture tvrtke i sastoji se od poslužitelja te mreže Zebra pisača i PLC-ova koji preko senzora (foto ćelija) na proizvodnim linijama upravljaju etiketiranjem paleta.

VIRO tvornica šećera d.d.

Tvrtka Viro tvornica šećera jedan je od najvećih izvoznika i najprofitabilnija tvrtka u prehrambenoj industriji RH. Projekt je završen u cijelosti početkom ljeta 2007. godine i pušten u produkcijsko korištenje. Sustav slijednosti upravlja etiketiranjem na automatskom Logopak uređaju spojenim na Krones liniju pakiranja, te ručnim etiketiranjem na sustavu punjenja vreća (big bag) gdje komunicira s vagama. Tijekom proljeća 2008. godine uspostavljen je sustav za automatsku identifikaciju paleta pri utovaru u kamione i željezničke kompozicije, integracija ink-jet pisača u sustav slijednosti te integraciju info displaya na utovarne rampe preko kojih viličaristi dobivaju informacije o potrebama utovara.

ORBICO d.o.o., Sarajevo, BIH

Tvrtka Orbico je jedna od vodećih distributera robe široke potrošnje u BiH, te generalni distributer P&G proizvoda.

Početkom 2008. godine pušten je u pogon WMS koji pokriva sve faze manipulacije robom u skladištu, od ulaza, preko proizvodnje komercijalnih paketa, do izlaza te je povezan s nadređenim poslovnim informacijskim sustavom s kojim, u realnom vremenu, izmjenjuje sve potrebne informacije.

Ovim projektom smo ujedno nastavili unapređivati svoj WMS proizvod uvođenjem tehnologije WEB servisa i .Net Compact Framework-a na ručna računala.

PODRAVKA d.d.

Podravka je najveća prehrambena kompanija sa sjedištem u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi.

Primat informatika (tada u sklopu Primat logistike) je isporučitelj automatiziranih skladišnih uređaja (shuttle) te informatičke tehnologije za upravljanje automatiziranim skladišnim uređajima u tvornici juha tvrtke Podravka.

U okviru ovog projekta razvijena je, i implementirana u ljeto 2004. godine, višekorisnička client-server aplikacija za upravljanje i administriranje automatiziranih skladišnih uređaja sa okretnim regalima.

Krajem 2006. godine završen je i predana na uporabu informacijski sustav za vođenje slijednosti paleta gotove robe u tvornici za proizvodnju izvorske i mineralne vode Studenac u Lipiku. Sustav je XML komunikacijom povezan s SAP/R3 ERP sustavom Podravke s kojim razmjenjuje podatke o matičnim podacima, ulazima i izlazima proizvoda.

Tijekom 2007. godine na više lokacija i proizvodnih pogona sustava Podravke isporučen je i postavljen sustav za upravljanje etiketiranjem (LABEL) paleta gotovih proizvoda. Sustav putem PLC komponenti komunicira s paletizerom od kojeg dobiva informacije o paletama kako bi pri izlasku palete s procesa omatanja mogao aplicirati logističku etiketu za zadanu liniju i proizvod.

ELEKTROKONTAKT d.d.

Krajem 2000. godine završen je projekt i pušteno je u produkcijski rad visokoregalno skladište, u kojem se skladište sirovine, poluproizvodi i gotovi proizvodi. Sva roba je paletizirana.

Organizacija rada je “bez papira” – sve manipulacije koje se obavljaju nad robom ispisuju se na RF terminalima, koji su radio vezom povezani sa centralnom aplikacijom na poslužitelju. Pri tome su ručnim terminalima sa čitačem bar-koda opremljeni svi djelatnici u skladištu (na viljuškarima se nalazi fiksna, robusnija izvedba).

Ulaz, smještaj i izlaz robe su algoritamski upravljani i optimizirani, kao i sve ostale akcije u skladištu (npr. optimalni putovi obilaska i sl.).

Skladište je podijeljeno u zone (dinamički upravljive i promjenjive u toku rada skladišta) – npr. prijemna i otpremna zona, zona skladištenja sirovina, poluproizvoda, gotovih proizvoda i sl. Iz zone sirovina i poluproizvoda, roba se izdvaja i komisionira za proizvodnju, od kuda također ponovo ulazi u skladište. Iz zone gotovih proizvoda vrši se otprema kupcima.

Početkom 2007. godine u produkciju je poštena nova generacija WMS sustava koja je povezana RFC komunikacijom s SAP/R3 sustavom EGO koncerna, u čijem sastavu je i Elektrokontakt. Pri tome je obuhvaćen i dio procesa upravljanja zalihama u samoj proizvodnji.

PHOENIX FARMACIJA d.d.

Phoenix Farmacija druga je po veličini hrvatska veledrogerija u sastavu njemačke korporacije Phoenix.

Krajem 2006. godine završen je projekt uvođenja sustava temperaturnog mapiranja i alarmiranja (nadzor temperaturnih režima) skladišta u Zagrebu i Velikoj Gorici. Sustav je zasnovan na PLC uređajima i opremi tvrtke Allen Bradley. Svi temperaturni senzori, čiji raspored u prostoru skladišta i komora je dobiven mjerenjima, povezani su na centralni informacijski sustav za nadzor i alarmiranje. Uz to se svi ispadi, izvan zadanih temperaturnih granica za svaki senzor, bilježe u bazu podataka čime je omogućeno izvještavanje za bilo koji period u povijesti rada sustava.

ZVIJEZDA d.d.

Tvrtka Zvijezda je najveći proizvođač jestivih ulja i jedini proizvođač margarina, biljnih masti, majoneze i delikatesnih proizvoda na bazi majoneze u RH.

Primat informatika (tada Primat logistika) je isporučitelj informatičke tehnologije, sistem integrator i projektant informacijskog sustava za upravljanje etiketiranjem paketa i paleta gotovih proizvoda u pogonima Zvijezde, a kao dio integralnog sustava slijednosti tvrtke.

Projekt je završen u cijelosti 2006. godine te je pušten u produkciju. Sustav je naknadno nadograđen za aplikaciju koja služi izvješćivanju poluautomatske dizalice za odlaganje paleta gotove robe u protočno skladište tvrtke.

Početkom 2010. godine sustav je povezan s novouvedenim WMS-om tvrtke Indigo GB zasnovan na direktnoj komunikaciji Oracle – DB2 preko novoustrojenog Windows servisa koji je razvila Primat Informatika.

CARLSBERG CROATIA d.o.o.

Carlsberg Croatia d. o.o. dio je danske pivarske grupacije Carlsberg koja se prepoznaje kao najdinamičnija i najmodernija pivovara u Hrvatskoj.

Projekt je izveden tijekom proljeća 2006. godine. Sustav podržava obilježavanje paleta s gotovom robom te zaprimanje i izdavanje gotove robe uz uporabu ručnih RF terminala. Svi podaci se pohranjuju u Oracle bazu podataka kako bi se osigurala slijednost paleta gotove robe.

Sustav je povezan s Navision ERP sustavom tvrtke s kojim razmjenjuje podatke bitne za rad WMS sustava te u povratnoj informaciji izvješćuje ERP o proizvedenim količinama artikala.

Krajem ožujka 2008. godine u produkciju je puštena veza WMS sustava s novim ERP-om tvrtke SAP/R3. Tijekom proljeća 2010. WMS je pušten u produkciju u distributivnim centrima u Zagrebu i Osijeku čime je omogućeno praćenje zaliha i robe i unutar distribucije tvrtke.

MILSING d.o.o.

Milsing je najveći distributer vitaminsko mineralnih proizvoda u jugoistočnoj Europi i distributer Natural Wealth proizvoda kompanije NBTY Inc.

Primat informatika (tada i dalje unutar Primat Logistike) projektirala je i postavila sustav automatizacije poslovnih procesa u skladištu i proizvodnji. Radi se o „light“ verziji WMS sustava bez obilježavanja skladišnih pozicija.

Procesi u proizvodnji podržani su putem sastavnica gotovih proizvoda čime sustav kontrolira izdavanje materijala za proizvodnju po unaprijed zadanoj specifikaciji. Na taj način pogreške u pripremi proizvodnje i samoj proizvodnji su svedene na minimum.

Cijeli postupak manipulacijom robe u skladištu podržan je ručnim RF terminalima.

Tijekom 2008. godine sustav je povezan s Navision ERP sustavom tvrtke s kojim razmjenjuje podatke bitne za rad u oba smjera.

LABUD d.d.

Tvrtka Labud je jedna od vodećih proizvođača sredstava za pranje, kozmetičkih i kemijskih proizvoda u RH, a Primat informatika (tada Primat logistika) je projektirala skladište i tehnologiju skladištenja u novom distributivnom centru, te isporučila opremu.

Sustav se sastoji od WMS aplikacije, RF podsustava, te podsustava za automatsku razmjenu podataka. Svi podsustavi su integrirani u poslovni sustav tvrtke zasnovan na SQL Server bazi podataka.

Radi se o klasičnom rješenju skladišta sa više različitih načina skladištenja (podno odlaganje, paletni regali, protočni regali, drive-in regali). Izdvajanje i komisioniranje robe vrši se direktno iz regala i podnih pozicija prema zahtjevu nadređenog IS, a putem WMS sustava. Implementirani WMS donio je red u raznovrsno skladište s obzirom da se u istom skldište proizodi nekoliko tvrtki te same sirovine.

Pri izlazu robe iz skladišta formiraju se tovarni listovi za vozila i paking liste kupaca koje zajedno sa otpremnicama iz nadređenog sustava čine cjelinu otpremne dokumentacije.

Svi procesi u skladištu podržani su ručnim RF terminalima.

ZAGREBAČKA PIVOVARA d.d.

Zagrebačka pivovara je vodeći proizvođač piva u RH. U vlasništvu je Molson Coors Company i slovi kao jedna od vodećih pivovara u ovom dijelu Europe.

Projekt je započeo početkom siječnja 2003. i sastavni je dio Crisis Management-a. Uvođenjem WMS sustava, crisis management je vrijeme reakcije smanjio s 24 sata na samo 2 minute.

Također, nakon uvođenja WMS sustava, roba se tovari na kamione, direktno s proizvodnih linija čime je prestala potreba za skladištenjem unutar proizvodnje.

Krajem 2012. godine izvršena je nadogradnja na zadnju verziju WMS sustava i baza podataka je prebačena u IBM-ov Global Data Center u Belgiji. Time je instalacija u Zagrebačkoj pivovari dovedena na istu razinu kao što su i ostale instalacije unutar MCCE grupacije.

DBT d.o.o.

Tvrtka DBT je vodeći dobavljač građevinskih okova u RH, a Primat-Logistika je projektirala i postavila sustav automatiziranog skladišta. To je ujedno i prvo skladište takvog tipa u RH projektirano i izgrađeno od domaće tvrtke.

Sustav se sastoji od WMS aplikacije, RF podsustava te podsustava za upravljanje dizalicama i konvejerom MFC (Material Flow Control). Svi podsustavi su u početku bili integrirani u poslovni sustav tvrtke zasnovan na Paradox bazi podataka, a danas na MS SQL Server tehnologiji.

Radi se o tipu skladišta koje je zasnovano na principu «roba ka čovjeku», a koje omogućava manipulaciju velikog broja raznovrsnih roba (od paletizirane sve do pojedinačnog pakiranja). Izdvajanje i komisioniranje robe vrši se direktno iz visokoregalnih dizalica potpuno automatski prema zahtjevu nadređenog IS, dok se veća pakiranja komisioniraju iz paletnog dijela skladišta uporabom RF ručnih terminala.