wms_prikaz_02

Općenito o WMS-u

Sustav upravljanja skladištem (WMS – Warehouse Management System), u ovom slučaju PrimatWMS, cjelovito je rješenje za praćenje i nadzor svih skladišnih procesa, ključni je dio lanca opskrbe i prvenstveno ima za cilj kontrolu kretanja robe u skladištu, uključujući utovar, zaprimanje, postavljanje na mjesto te na kraju i odabir. Također, sustav navigira i optimizira odlaganje svakog artikla na svoje mjesto, a kontrola svih logističkih procesa omogućena je bez papirnatog traga.

Podržava različite koncepte skladištenja robe (paletizirana ili nepaletizirana roba, carinsko skladište) i različite stupnjeve automatiziranosti obavljanja skladišnih operacija (automatski ili manualni način rada).


WMS sustav je cjelovito rješenje za kontrolu i nadzor svih skladišnih procesa, a razlog uvođenja je, među ostalim, ubrzavanje protoka robe, smanjenje grešaka u radu, maksimalno iskorištenje radnog vremena i skladišnih kapaciteta s ciljem povećanja efikasnosti i profitabilnosti.

Primat WMS se bazira na vlastitom softveru Primat informatike, sva logistička rješenja razvijena su od strane iskusnih inženjera i developera Primata, a sve krojeno prema potrebama samih korisnika. Po svojim mogućnostima Primat WMS usporediv je s bilo kojim stranim WMS rješenjima, a cjenovno višestruko prihvatljiviji. Od ostalih prednosti koje bi spomenuli moramo napomenuti da je softver fleksibilan odnosno da podržava bilo koju veličnu poduzeća i opseg poslovanja, s aspekta hrvatskih tvrtki, velika prednost je ta da poslujemo na domaćem terenu što omogućava brzu reakciju te nedostatak jezičnih barijera. Djelatnici Primat informatike imaju opsežno iskustvo te znanja, a softver je izrađen koristeći nove i moderne tehnologije.

Praćenje troškova skladišta po svakom dokumentu – COST 2 SUPPLY 

Praćenje proizvodnje (etiketiranje u proizvodnji, radni nalozi, predatnica).

Regularni izrazi u definiciji rada (područja rada skladištara, raspodjela logističkih grupa u prostoru)

Multilanguage sustav u zavisnosti o prijavi user-a

Upravljanje rokovima trajanja i zahtjevima kupaca za minimalnim rokom

Izvođenje inventure za vrijeme normalnog rada skladišta – WMS automatski iz operativne manipulacije izuzima transportne jedinice koje sadrže artikle za koje se provodi inventura.